Resin Lapisan

● Lapisan lapisan resin salutan
● dan Permohonan
● Standard Eksekutif: Q / 320411 BES002-2014
● Kes Produk:

Description/kawalan


Lapisan resin

Ciri dan Aplikasi

Standard Eksekutif: Q / 320411 BES002-2014

Kod

Taipkan

Paip kelikatan

Masa Gel (min)

ciri-ciri

Permohonan

33A / 5233T-A

Resin isofalat

1.5-3.0

8-21

Kekuatan dan ketabahan yang baik, sesuai untuk hiasan permukaan dan perlindungan dengan proses lapisan tangan.

permukaan hiasan dan produk perlindungan

Petua:

Gelcoat atau 'Gel Coat' adalah bahan yang digunakan untuk menghasilkan kemasan yang berkualiti tinggi pada permukaan yang kelihatan komposit bertetulang gentian. Gelelektrik yang paling biasa adalah polimer termoset berdasarkan kimia resin poliester epoksi atau tak tepu. Gelcoats diubahsuai resin yang digunakan untuk acuan dalam keadaan cecair. Mereka disembuhkan untuk membentuk polimer silang dan seterusnya disokong dengan komposit matriks polimer termoset yang sering campuran campuran resin poliester dan gentian kaca, atau resin epoksi yang paling biasa digunakan dengan serat karbon untuk kekuatan spesifik yang lebih tinggi.

Komponen yang dikeluarkan, apabila cukup sembuh dan dikeluarkan dari acuan, membentangkan permukaan gelubung. Ini biasanya berpigmen untuk memberikan permukaan berwarna berkilat yang meningkatkan penampilan estetik artikel, seperti permukaan kapal kapal.

Banyak kraf marin dan beberapa pesawat dibuat menggunakan bahan komposit dengan lapisan luar gelcoat, biasanya 0.5 mm hingga 0.8 mm (0.02 hingga 0.03 in) tebal. Gelcoats direka untuk tahan lama, memberikan ketahanan terhadap degradasi ultraviolet dan hidrolisis.

Gelcoats khusus boleh digunakan untuk mengeluarkan acuan yang digunakan untuk menghasilkan komponen. Ini memerlukan ketahanan yang sangat tinggi untuk mengatasi tekanan mekanikal dan haba yang dihadapi semasa proses pengawetan dan demoulding.

Kimia resin yang sesuai untuk pembuatan gelcoats berbeza-beza, tetapi yang paling biasa ditemui adalah poliester tak tepu atau epoksi. Di dalam setiap kategori ini, bahan kimia resin dibahagikan lagi.

Sebagai tambahan kepada sebarang pigmen, sebuah gelcoat akan, jika perlu, mengandungi bahan tambahan thixotropic untuk membantu ketahanannya pada bahagian menegak dari acuan sementara ia menyembuhkan.

● Kes Produk:


SMC 3Hot Tags: lapisan resin, pengeluar, pembekal, borong, harga, membeli, aplikasi, untuk dijual

Siasatan

Barangan yang berkaitan

Produk-produk