Rumah > Pengetahuan > Kandungan
Adakah anda faham pengelasan resin vinil anti-karat kekuatan tinggi?
Jan 22, 2018

Kata anti karat hampir menjadi mantra dalam industri kimia dan pembinaan hari ini, semua jenis bahan anti-karat juga muncul di pasaran. Resin vinil adalah salah satu daripada wakil-wakil bahan anti-karat, untuk pelbagai bidang projek anti-karat telah membuat sumbangannya. Bahan resin vinil ester diiktiraf di peringkat antarabangsa sebagai resin tahan kakisan, adalah bahan anti-karat yang berwibawa. Jenis resin vinil yang berlainan mempunyai aplikasi yang berlainan,

Resin vinil ester di pasaran domestik mengikut sifat-sifat berlainan boleh dikelaskan seperti berikut:

1, bisphenol standard Resin vinil epoxy: boleh cepat sembuh, penggunaan kekuatan tinggi, ketahanan kakisan, rintangan hidrolisis, polimer tahan alkali; kerana bahan sintetik khasnya untuk membuat resin Vinyl ester jenis ini juga mempunyai jenis kalis api yang lebih baik.

2, Resin vinil ester: Resin epoksi fenolik dimasukkan ke dalam rangka resin vinil ester, resin vinil tiruan. Mempunyai kestabilan terma yang tinggi, kepadatan silang silang, hayat perkhidmatan yang panjang dan mempunyai ketahanan kakisan yang sangat baik dan rintangan pengoksidaan, sesuai untuk pelbagai suhu tinggi dan kakisan kuat.

3, vinil ester vinil akrilik: Jenis vinil resin penarafan suhu daripada ester vinil methacrylate jenis yang sama 10-20 ℃, pemanjangan resin.

Di atas adalah berdasarkan komposisi vinil resin klasifikasi, tetapi juga mengikut sifat-sifat fungsian mereka akan dibahagikan kepada resin vinil: resin vinil pengecutan rendah, resin vinil tahan impak, resin vinil penebalan, resin vinil fotosensitif dan resin vinil Kering gas. Pelbagai jenis vinil resin prestasi cemerlang berbeza, memainkan peranan dan aplikasi tidak sama.


Produk-produk