Rumah > Pengetahuan > Kandungan
Tangki resin plastik bertetulang kaca gentian kaca
Jan 22, 2018

Pemilihan tangki penggulungan FRP mestilah sesuai, pemilihan bahan harus menuntut kualiti terlebih dahulu, dengan mengambil kira harga prinsip. Dalam pengeluaran sebenar struktur dinding tangki tangki plastik bertetulang kaca biasanya lapisan, kekuatan dan lapisan luar. Oleh kerana peranan yang berbeza pada setiap lapisan, terdapat perbezaan pemilihan bahan. Pelapik dalaman berada dalam hubungan langsung dengan media dan pemilihan bahannya betul atau tidak, yang memainkan peranan penting dalam mengawal rembesan tangki penyimpanan luka.

Penyimpanan medium berasid biasanya dipilih resin vinil, penyimpanan medium alkali menggunakan bisphenol A jenis resin, seperti 197 # resin, memerlukan tangki air disyorkan, seperti 189 # resin. Memerlukan alkali tangki alkali, serat kaca bebas alkali tahan air, asid dengan alkali kaca, lapisan adalah penggunaan tikar permukaan, tikar untai cincang bersama-sama untuk meningkatkan, untuk meningkatkan jumlah plastik, dan meningkatkan ketahanan.

Kekuatan takungan utama untuk memenuhi keperluan kekuatan dan kekakuan. Pemilihan bahan perlu mengambil kira sepenuhnya matriks resin yang mesti luka dengan gentian kaca mempunyai penyusupan yang baik untuk membentuk lapisan struktur padat; permukaan luar hubungan langsung dengan persekitaran luar, mengikut keperluan anti-penuaan bahan.

Keperluan kualiti perhimpunan: kebocoran tangki FRP kadang-kadang muncul di sendi pemasangan, yang disebabkan oleh perhimpunan yang tidak betul. Perhimpunan, kepala dan pelapik silinder mestilah dok yang baik. Adalah disyorkan untuk memasang cincin pemasangan di diameter dalaman yang bertindih untuk memastikan bahawa sendi butt itu lancar. Di dalam dan di luar sendi pada pengisaran penuh, lebar pengisaran tidak kurang daripada 300mm. Jahitan kemudiannya dirawat dengan tikar kaca dan resin kaca. Berdasarkan ini, lipit dalam dan luar sekali lagi dipadamkan, dan keperluan untuk meletakkan boleh merujuk kepada kaedah pembuatan lapisan dalam.


Produk-produk