Rumah > Pengetahuan > Kandungan
Bagaimana untuk mengklasifikasikan resin tak tepu?
May 31, 2018

Bagaimana untuk mengklasifikasikan resin tak tepu?


Jenis resin poliester tak jenuh adalah tanda niaga Quito.


Dibahagikan daripada fungsi produk, ia boleh dibahagikan kepada:

a) Resin tujuan umum Resin tujuan am terutamanya resin poliester tak tepu o-phenyl, dan juga termasuk resin tak jenuh isofalat yang sebahagiannya. Mereka kebanyakannya digunakan untuk produk plastik bertetulang gentian kaca.

b) Resin tahan haba memerlukan resin poliester tak tepu yang akan digunakan pada suhu tinggi, dan resin tujuan umum dengan suhu penyejukan haba yang lebih rendah tidak sesuai. Suhu penyejatan haba resin tahan panas tidak boleh lebih rendah daripada 110 ° C pada suhu yang lebih tinggi. Terdapat kadar pemeliharaan intensiti yang lebih tinggi.

c) Resin tahan kimia Resin ini mempunyai ketahanan kakisan yang sangat baik dan rintangan air. Resin komersil terutamanya bisphenol A resin tak jenuh, resin vinil, resin poliester tak tepu isofalat dan resin poliester halogenasi. .

d) resin Flame-retardant Resin flame-retardant menggunakan komponen yang boleh menyerang api-retardan (pemadam sendiri) apabila ia terdiri, tetralinphthalein anhydride dan anhidrida asid asetik (HET anhydride) dan bukannya anhidrida benzena .

e) Resin tahan cuaca Resin jenis ini menggunakan neopentyl glycol dan ester methacrylic untuk menaikkan satu lif dan meningkatkan penyerap UV untuk meningkatkan ketahanan cuaca dan kestabilan cahaya resin. Ketelusan resin adalah baik, dan indeks biasan badan pelakon resin yang digunakan mungkin hampir sama atau sama dengan indeks bias gentian kaca.

f) Resin berkekuatan tinggi Resin jenis ini mempunyai kekuatan dan kekuatan tinggi, dan digunakan terutamanya untuk bahan-bahan komposit yang disediakan oleh proses pembalut serat.

g) Resin kot gel digunakan pada permukaan luar bahan komposit untuk meningkatkan penampilan (kehebatan), kualiti, dan hayat perkhidmatan produk.

The

Selaras dengan keperluan permohonan, resin kot gel terutamanya dibahagikan kepada kategori berikut:

1 Perm gel am yang biasa: Tahan kepada air mendidih, rintangan perlanggaran, ginseng atau pembersih, dengan kilauan penampilan yang luar biasa.

2 gel tahan kimia kimia: digunakan untuk penampilan produk tahan karat;

3 mantel gel stabil cahaya: rintangan cuaca yang sangat baik;

4 Lap kot untuk bekas makanan

h) Resin khas SMC atau BMC Resin tersebut mempunyai: 1 kelikatan rendah; 2 penebalan cepat; 3 aktiviti tinggi; mampu menyembuhkan pesat; 4 fungsi stabil dalam beberapa bulan selepas mengambil bahagian dalam pemula dan pemekat, Dan apabila anda mengurusnya, anda boleh menyembuhkannya dengan cepat.

i) Jenis resin lain Ini adalah kategori baru dalam tahun-tahun kebelakangan ini, seperti resin khas untuk pengacuan suntikan, RTM, pultrusion dan proses lain.

transparency-product-resin.jpg


Produk-produk