Rumah > Pengetahuan > Kandungan
Bagaimana untuk mengekalkan tenggelam batu kuarza?
Jun 01, 2018

Bagaimana untuk mengekalkan tenggelam batu kuarza?

Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, tenggelam batu kuarza telah menjadi pilihan bagi banyak keluarga mewah kerana "nilai tinggi" dan "konotasi" mereka, "nilai muka yang tinggi" - penampilan cantik, suasana novel, "konotasi" rintangan kakisan suhu, penjagaan mudah. Tali batu kuarza mempunyai kelebihan yang tidak dapat dibandingkan dengan tenggelam tradisional, jadi mereka menjadi popular dan popular.

Walaupun sisa batu kuarza mudah dikendalikan, selalu berguna untuk menjaga produk baru dalam penggunaan sehari-hari. Beritahu kami bagaimana untuk mengekalkan tenggelam batu kuarza hari ini?

1. Basuh tangki air dengan kerap dan pastikan ia kering apabila tidak digunakan. Air yang tersimpan akan mengakibatkan berlakunya pemendapan mineral. Secara amnya, penyelesaian cuka kepekatan rendah boleh digunakan untuk mengeluarkan deposit tersebut. Akhirnya, air boleh dibersihkan sepenuhnya.

2. Sikat pencuci piring basah atau tuala pembersih lain dibiarkan di dalam tenggelam untuk jangka masa yang panjang. Air kandungan tinggi besi boleh menyebabkan tanda pewarna merah berwarna coklat di permukaan.

3. Kurangkan penggunaan detergen yang mengandungi perak atau produk pembersihan lain yang mengandungi asid sulfur atau hidroklorik.

4. Gunakan kurang item kasar atau bola keluli untuk membersihkan sink. Ini dengan mudah boleh menggaru sink dan menyebabkan bintik di dalam sink.

5. Jangan memasak kimchi, mayonis, atau makanan lain yang kaya dengan garam dan makanan yang boleh mencemarkan cecair dengan mudah, seperti teh, kopi, jus, dan lain-lain ke dalam tenggelam untuk jangka masa yang lama. Sekiranya ia ternoda dengan air, ia perlu dibersihkan dengan serta-merta.

6. Jangan gunakan kawat menggosok, lembaran kasar atau bahan kasar untuk membersihkan wastafel.

7. Jangan gunakan sinki sebagai papan pemotong. Tenggelam hanya boleh digunakan untuk tujuan yang sepatutnya digunakan.

quartz sink 1.jpg


Produk-produk