Rumah > Pengetahuan > Kandungan
bagaimana untuk mencurahkan resin yang jelas
May 29, 2018
  1. bagaimana untuk mencurahkan resin yang jelas

  2. Kerja persiapanSediakan satu, 5 kg, perasa (atau plastik), kacau makanan (atau penyepit buluh), sudu kecil (plastik, aluminium, sudu porselin).


Dua. Bahan pencampuran


Mengikut saiz acuan dan kuantiti produk, resin tak jenuh terlebih dahulu ditimbang, kemudian dituangkan ke dalam tong perasa, dan kemudian agen pengawetan ditekan.


(): nisbah (accelerant) ditambah. Pertama, agen pengawetan ditambah kepada resin tak jenuh, kemudian dikacau sepenuhnya (), dan kemudian pemecut ditambahkan.


Kacau, kacau dengan teliti dan tambah dicairkan (STIR) dan kemudian tambah ramuan mengikut warna yang dikehendaki.


Penambahan dan pengurangan spesies boleh mencapai tahap yang diperlukan sehingga pigmen digunakan secara amnya. Apabila pigmen ditambahkan, pigmen dibuka dengan resin.


Kacau rata rata, tuangkan ke dalam laras dan kacau dengan baik. Masukkan bahan asas dan tambah dengan kacau.


Setakat yang diperlukan. (Campuran campuran mestilah melekit, bungkus dan turun dengan perlahan.


Tiga. Acuan terbalik


Acuan harus diletakkan rata, dan permukaan acuan perlu dibersihkan supaya ia boleh dituangkan. Campurkan sudu dengan sudu kecil untuk pemutus


Satu sudu perlahan-lahan dituangkan, tidak dibuang, harus dituangkan dari titik tertinggi untuk membuatnya mengalir secara semula jadi, supaya gelembung boleh diremas, jika tidak, selepas produk siap.


Akan ada lubang udara. Perhatikan bahawa apabila mencurahkan ke dalam acuan, ia tidak dapat melimpahi pinggiran acuan. Selepas mencurah pinggir, ia perlu dibersihkan dan dikeluarkan dengan serta-merta. Jika tidak, ia perlu diproses semula selepas membentuk.


Produk-produk