Rumah > Pengetahuan > Kandungan
Pemilihan Resin
Jul 01, 2018

Pemilihan Resin


Gunakan pemilihan

Untuk pelekat, lebih baik menggunakan resin medium epoxy (0.25-0.45) resin, seperti 6101.634; untuk castables, lebih baik menggunakan resin epoksi tinggi (> 0.40) resin, seperti 618.6101; Digunakan epoxy umumnya rendah (<0.25) resin,="" seperti="" 601.604.607.609="" dan="">

Kekuatan mekanikal

Resin dengan nilai epoksi yang terlalu tinggi adalah kuat, tetapi rapuh; kekuatannya baik pada suhu tinggi dan rendah dengan nilai epoksi sederhana; semakin rendah nilai epoksi, semakin rendah kekuatan pada suhu tinggi. Kerana kekuatan itu berkaitan dengan tahap silang silang, nilai epoksi tinggi selepas menyembuhkan, dan tahap silang silang juga tinggi. Nilai epoksi adalah rendah dan tahap crosslinking rendah selepas menyembuhkan, supaya perbezaan kekuatan disebabkan.

Keperluan operasi

Tidak memerlukan rintangan suhu tinggi, tiada keperluan untuk kekuatan. Diharapkan resin epoksi boleh dikeringkan dengan cepat dan tidak mudah hilang. Resin dengan nilai epoksi yang lebih rendah boleh dipilih. Sekiranya ia dikehendaki mempunyai kebolehtelapan yang baik dan kekuatan yang baik, nilai epoksi boleh dipilih. Resin yang tinggi.


Produk-produk