Rumah > Pengetahuan > Kandungan
Proses pengeluaran resin batu:
Jul 12, 2018

Proses pengeluaran resin batu :


1. Tambah pelbagai eksipsi yang sesuai kepada resin epoksi dalam susunan tertentu (jika suhu operasi adalah rendah, resin epoksi boleh dipanaskan pada julat kelikatan yang sesuai terlebih dahulu, yang mudah untuk operasi.), Selepas kacau rata, biarkan berdiri selama 5 minit. Gelembung yang dijana semasa agitasi hilang dan siap digunakan.

2. Sediakan agen pengawet amina yang diubahsuai untuk digunakan (ambil perhatian bahawa ia mestilah dimeteraikan dan disimpan semasa tidak digunakan, elakkan sentuhan dengan udara untuk menghalang permukaan produk yang telah sembuh daripada pemutihan oleh kelembapan).

3. Mengendalikan acuan dan memasang aksesori yang diperlukan (operasi ini boleh dilakukan serentak dengan 1 dan 2 langkah).

4. Campurkan kedua-dua bahan yang disediakan terlebih dahulu mengikut nisbah yang disediakan oleh pengeluar (bahan bantu tambahan yang ditambahkan dalam resin epoksi boleh diabaikan - merujuk kepada nilai epoksi) dan perlahan-lahan bergerak dari bahagian dinding dalaman acuan yang disediakan kepada akhir. Jumlah yang diperlukan. Pastikan ia berada dalam ketuhar pada suhu tertentu atau dalam persekitaran pengawetan yang sesuai.

5. Selepas pengawetan selesai, produk selamat dikeluarkan dari acuan.

Produk-produk