Rumah > Pengetahuan > Kandungan
Mengajar anda cara membuat kraf resin
Jan 22, 2018

Pemilihan bahan pertama, iaitu pilihan bahan mentah. Kraftangan resin menggunakan bahan mentah secara amnya: gel silika, aluminium hidroksida, resin poliester tak tepu, agen pengawetan, pemecut, tampal warna, cat warna dan cahaya dan sebagainya. Salah satu komponen utama produk resin poliester tak tepu dalam resin tak tepu, yang paling banyak digunakan di pasaran, seperti daun hijau 168 resin, resin Yabang 897, dan Seksyen Po 8-S dan sebagainya. Kedua, pemilihan aluminium hidroksida. Aluminium dalam aluminium Nakasu, pilihan 320 serbuk mesh, adalah resin kerajinan yang paling. Pemilihan aksesori, cuba gunakan kandungan yang tinggi dari titik yang lebih baik untuk menjadikan produk terbaik.


Kedua: nisbah jenis bahan untuk membuat keputusan yang terbaik.

1. Nisbah resin dan serbuk aluminium harus berdasarkan resin untuk menjadi berbeza. Pengisi resin yang berlainan untuk menambah jumlah yang berbeza .168 resin, nisbah serbuk aluminium boleh ditambah kepada 1: 1.2% .897 Resin mengikut kesan tiruan jed yang berbeza kepada 1: 1.4% .8-S hanya boleh ditambah kepada 1: 1% .


2. Nisbah resin ejen. 8-S untuk menambahkan nisbah; pemecut 0.8% -1.5%. Ejen pengawetan 1% -2% .168 resin dan 897 resin. Seperti yang pra-mempromosikan resin, jadi pemecut tambah kepada 0.4% -0.6%, 0.6% -0.8% agen pengawetan di atasnya. Jumlah sebenar tetapi juga mengikut tahap suhu dan kelembapan untuk menyesuaikan jumlahnya.


Produk-produk