Rumah > Pengetahuan > Kandungan
Sumber Kehidupan Batu Buatan - Resin Poli Tidak Unsatur
Jan 22, 2018

Disebabkan perkembangan pesat pembinaan infrastruktur di China pada tahun-tahun kebelakangan dan model perindustrian yang sentiasa berubah, batu tiruan telah diiktiraf sebagai bahan mentah untuk permintaan tiruan poliester unsaturated batu buatan juga meningkat dengan pesat.

Menurut statistik, jumlah pengeluaran resin poliester tak tepu di China mencapai 583kt pada tahun 2002, kemudian meningkat sebanyak 10-15% setiap tahun, mencapai 1450kt pada tahun 2008. Kawasan pengeluaran resin poliester tak tepu China masih tertumpu di selatan Jiangsu, Guangdong, Zhejiang dan Fujian wilayah, menyumbang lebih daripada 80% jumlah negara. Angka-angka menunjukkan bahawa permintaan untuk resin poliester tak tepu di China terus berkembang; dari perspektif pengedaran serantau, perusahaan resin poliester tak tepu di utara sedang mengecut. Syarikat-syarikat selatan menghadapi pasaran, menyesuaikan jenis, membangunkan produk baru dan beroperasi dengan harga yang rendah Dan aspek lain berjalan di depan. Menurut statistik, permintaan resin poliester tak tepu di China melebihi 1600kt, dan pengurangan nisbah import juga menunjukkan bahawa pembuatan di China menjadi lebih dan lebih kuat dan mencukupi sudah dapat dicapai.


Dalam 30 tahun sejak pembaharuan dan pembukaan, kami gembira melihat bahawa perkembangan pesat ekonomi negara telah membawa kepada perubahan teknologi pembuatan antarabangsa ke negara kita. Negara kita telah menjadi kuasa besar pembuatan dunia. Rintangan poliester tak tepu China, keluli kaca, polimer dan industri bahan komposit lain tidak terkecuali, perkembangan pesat, yang juga menjadikan bahan-bahan mentah poliester tak tepu lebih saraf, harga resin yang tinggi. Kerana kekangan harga, persaingan yang tidak sesuai dengan gred rendah, margin keuntungan yang rendah. Jadi, bagaimana untuk menjadikan falsafah perniagaan kami, tahap keseluruhan industri melonjak ke hadapan, menjadikan negara kita dari kuasa perkilangan untuk kuasa pengilangan harus menjadi keutamaan kami. Suntikan teknologi, maklumat, ilmu pengetahuan, pengurusan dan falsafah perniagaan adalah satu lagi isu besar yang perlu dipertimbangkan oleh kita semua untuk survival dan pembangunan.


Produk-produk