Rumah > Pengetahuan > Kandungan
Apakah umum resin poliester tak tepu
May 31, 2018

Apa yang adaumum resin poliester tak tepu?


Umum resin poliester tak tepu adalah kimia, terutamanya digunakan untuk casting, membentuk dan kaca gentian bertetulang bahan Komposit. Pembuatan kereta dan kegunaan cengkerang, kontena, bahagian-bahagian struktur dan produk penebat elektrik.

ciri-ciri

Dalam formula, R′ adalah satu kumpulan alkylene alkohol yang dihydric; R ialah satu kumpulan alkylene atau Kumpulan yang arylene daripada asid dibasic yang tepu (mabuk); dan H 3 adalah untuk Kumpulan alkylene atau Kumpulan yang arylene daripada asid dicarboxylic yang tak tepu (mabuk). . Resin tulen (tidak termasuk styrene) pada suhu bilik [1]

Di bawah cahaya kuning pepejal, relatif ketumpatan} .n a 1.15, suhu lebur jadi satu}} r, larut dalam pelarut aromatik, tidak larut dalam air dan keton. Dipropylene, ethylene glycol dan glycols lain dengan phthalate L} F3, asid maleic (dengan dicarboxylic asid dan lain-lain dihydric asid C mabuk pemeluwapan) diperolehi dengan menambah styrene inhibitors pempolimeran, penstabil mendapatkan sebuah resin cecair seperti kucing. Dengan styrene sebagai salib-menghubungkan ejen, ia boleh sembuh pada suhu bilik di bawah tindakan perlu dikuasai Liu Yi. Sebahagian besarnya digunakan untuk casting, membentuk dan kaca gentian bertetulang bahan Komposit. Pembuatan kereta dan kegunaan cengkerang, kontena, bahagian-bahagian struktur dan produk penebat elektrik.

Bahan-bahan rujukan

general purpose resin.jpg

Produk-produk