Rumah > Berita > Kandungan
Proses Pengeluaran Resin Artware
Jan 23, 2018

Pertama, pinholes, lubang minyak

Dalam proses pengeluaran kraf resin, beberapa produk akan muncul di bawah permukaan lubang-lubang kecil, menembusnya dengan jarum, akan ada beberapa aliran keluar cecair, yang disebut lubang minyak, jika permukaan produk terdapat lubang yang sangat kecil, yang juga mempunyai cecair, yang disebut pinhole.

Lubang pinang dan lubang minyak dihasilkan dalam agen kimia jarang, bahan-bahan ini seringkali berkumpul apabila lubang minyak. Jika minyak dan ejen jarang jarang, tidak bergabung bersama, ia akan mempunyai lubang jarum. Masalah ini biasanya berlaku pada separuh kedua musim ini, selepas mencampurkan buburan, akan ada stratifikasi, ada beberapa cara untuk menyelesaikan masalah tersebut:

1, sebelum pengeluaran utama untuk mengawal jumlah minyak yang terlibat, dan kemudian campuran sama rata selepas digunakan.

2, dalam proses pengeluaran, dengan beberapa bahan mentah resin yang lebih tinggi, untuk mengurangkan masa untuk bergabung dengan serbuk batu untuk mengurangkan stratifikasi air.

3, apabila mengisi serbuk batu untuk memberi perhatian kepada kelembapan, kerana terlalu banyak air akan menyebabkan stratifikasi.

4, kita mesti mengawal jumlah minyak yang ketat, tidak menjejaskan shotcrete di alam sekitar, kurang ke minyak, minyak yang terlibat dalam jumlah yang tidak lebih dari lima ribu, dan untuk melakukan sesedikit mungkin.

Kedua, stomata

Dalam pengeluaran kraftangan resin, produk dengan struktur yang sangat rumit dan saiz kecil adalah yang paling mungkin mempunyai stomata di sudut dengan rintangan berongga besar seperti sudut. Sesetengah stomata juga mendedahkan permukaan produk resin. Untuk menyelesaikan masalah ini, beberapa resin pengeluar Handicraft menggunakan kaedah berikut:

1, dalam proses reka bentuk acuan canggih untuk mengambil kira isu stomata, untuk menaip reka bentuk, untuk menambah di sudut lubang, supaya kemudahan kesan pam, untuk mengurangkan kebarangkalian stomata.

2, cuba gunakan bahan mentah yang kurang putih dan merah, jadi kerajinan resin menguatkan sedikit masa, untuk menjimatkan masa untuk mengeluarkan cetakan udara.

3, lihat pengekstrak vakum tidak ada kegagalan mekanikal, untuk memastikan bahawa kraftangan resin dalam kotak vakum dalam kadar pemindahan cepat mencapai 0.2Mpa, supaya vakum akan ditangani dengan baik, dan beberapa pengeluar kraftangan resin pada resin besar Kraftangan Produk ini adalah untuk mengambil vakum untuk 0.2Mpa dan kemudian dikurangkan kepada 0.08Mpa, dan kemudian kembali kepada 0.1Mpa, kesan pam ini juga sangat baik.

4, dengan beberapa bahan mentah resin cair atau mengisi pengisi kurang, untuk membuat lebih banyak bahan mentah pulpa cair, supaya apabila udara mengepam cetakan pengekstrakan udara, tidak akan ada gelembung di permukaan produk.


Produk-produk