Rumah > Berita > Kandungan
Resin dan Jenis Batu Buatan Resin
Jan 22, 2018

Batu tiruan mengikut tujuan nama saintifik yang dikenali sebagai bahan muka sebenar, yang berdasarkan kepada metil metakrilat (akrilik) dan resin batu buatan (UPR) dan bahan polimer organik lain sebagai asas, dengan bijih semulajadi, zarah, dan lain-lain Pengisi, pigmen dan tambahan lain untuk mengambil bahagian, selepas pemutus vakum atau membentuk bahan komposit polimer. Pada masa yang sama orang berdasarkan struktur luaran dan ciri-ciri penampilannya, juga dikenali sebagai batu buatan. Komposisi data dan pembuatan utama adalah seperti berikut:

Komposisi asas: resin batu tiruan. Ia adalah bahan matriks yang paling penting untuk membuat batu buatan. Secara umumnya, prestasi resin batu buatan menentukan prestasi akhir batu buatan. Batu buatan yang kini digunakan untuk membuat resin batu buatan manusia biasanya jenis neopentyl glikol, jenis m-phenylene, jenis akrilik, jenis m-phenylene / neopentyl glikol, jenis o-benzena, jenis ester vinil dan bahan organik lain.


Bahan pengisi: pengisi batu buatan terdiri daripada: aluminium hidroksida (juga digunakan sebagai ubat gigi dalam agen pengisar), dicalcium fosfat, serbuk granit tak organik, kalsium karbonat berat, serbuk marmar semula jadi, zarah plat warna. Fungsi utamanya ialah: Pertama, isi kelantangan; Kedua, untuk memperkuat tekstur batu tiruan; Ketiga, untuk memperkuat sifat mekanik batu buatan; Keempat, sebagai pelindung api.


Pigmen (tampal warna): Pigmen dalam batu buatan dalam peranan utama adalah untuk menetapkan warna, warna buatan batu yang kaya dan berwarna-warni, menurut persekitaran dalaman pengguna boleh diberikan kepada pelbagai produk batu tiruan yang biasa.


Agen penyegerakan dan pengawetan: Agen percepatan dan pengawetan adalah tambahan yang tidak boleh diketepikan untuk penggunaan batu buatan manusia dan mengawal masa untuk gel plat berada dalam jangkauan yang telah ditetapkan.


Bahan tambah lain: resin batu buatan adalah bahan polimerisasi polimer, hak untuk menambah beberapa bahan tambahan untuk meningkatkan prestasi prosesnya, meningkatkan kecekapan penggunaan, meningkatkan prestasi batu buatan, dan memendekkan jangka hayat.


Manisan batu buatan:


A, countertops batu poliester tiruan: resin batu tiruan dan aluminium pengisi hidroksida sebagai bahan utama dan pigmen semulajadi, yang biasanya dikenali sebagai "batu tiruan resin standard." Biasanya dikenali sebagai batu standard (harga pasaran kira-kira 500-900 yuan / m), juga merupakan model batu tiruan rendah akhir utama.


Ciri-ciri utama: Alam Sekitar bukan toksik, bukan radioaktif, dan mempunyai pemprosesan dan sifat mekanik yang sangat baik, ketahanan terhadap minyak, tidak retak, retardan api.


B, jenis akrilik komposit: dalam resin batu buatan biasa untuk menambah "metil methacrylate (MMA) tempatan dan aluminium hidroksida sebagai bahan utama dan pigmen semulajadi untuk meningkatkan sifat-sifat anti-penuaan kayu sebenar dan kekerasan dan kecondongan lenturan Prestasi, pelaksanaan secara dalam talian batu buatan sintetik antara poliester dan batu tiruan akrilik antara batu buatan (harga pasaran kira-kira 700-1300 yuan / m.) Mid-end produk kegemaran mewah.


Ciri-ciri Utama: Dengan kekerasan yang lebih tinggi, ketahanan yang lebih baik, boleh diproses bengkok, dan mempunyai rintangan cuaca yang sangat baik dan sifat-sifat mekanik, dalam hal perbezaan suhu yang besar tidak akan menghasilkan keretakan alami.


C, akrilik tulen (PMMA): Data utama dari metil methacrylate (MMA) dan aluminium hidroksida (ATH) dan pigmen semulajadi, tidak mengandungi sebarang resin batu buatannya, juga dikenali sebagai batu buatan akrilik, Amerika Syarikat DuPont sebagai wakil, terdapat beberapa syarikat profesional dalam negeri, tetapi juga batu akrilik buatan manusia (harga pasar: 1400-5000 yuan / m). Produk mewah.


Ketika orang mencari produk batu buatan manusia, pasar bahan bangunan pembaikan rumah sekarang juga banyak menghasilkan batu buatan manusia dengan harga 200-400 yuan / m, batu binaan batu buatan rendah yang mengejar pasar murah untuk melawan, penggunaan damar resin batu buatan biasa, Pengisi membuang penggunaan aluminium hidroksida dan bukannya kalsium karbonat, menghasilkan penuaan yang mudah, retardancy api miskin, dan mengandungi pigmen logam berat yang berbahaya, unsur-unsur radioaktif, plat mudah untuk membiakkan bakteria dalam liang-liang, tidak kondusif untuk kehidupan orang-orang Kesejahteraan, yang pada asalnya dikenali sebagai batu karbonat buatan.


Produk batu tiruan yang berkualiti baik masih baik secara estetik selepas bertahun-tahun digunakan, dan produk-produk miskin mempunyai masalah ubah bentuk, perubahan warna, perubahan warna, melepuh, mencemarkan dan juga retak dalam hanya beberapa bulan. Pemisahan pengenalan batu tiruan kalsium karbonat di atas, penulis menganjurkan pengguna yang luas, membeli seluruh kabinet harus lebih dari beberapa ratus dolar per meter, mintalah kabinet untuk menyediakan pengisi aluminium hidroksida untuk batu buatan, jika pengguna karena dari semua aspek Impak faktor ekonomi, tidak sama dengan batu semula jadi biasa sebagai alas meja.


Produk-produk